Love shoot with J+V in beautiful Rome, Italy

Reizen

12 November, 2021

Categorie:

Geplaatst op:

Read here in English

Afgelopen oktober ben ik naar Rome gevlogen voor een lang weekend met m’n ouders en zusje. Toen ik de kans kreeg om dit fantastische koppel te fotograferen in Rome snap je dat ik die meteen met beide handen heb aangegrepen.

De shoot vond plaats bij de Spaanse Trappen – ook wel Spanish Steps of Piaza Di Spagna genoemd – tijdens zonsopgang.

Mocht je hier foto’s willen maken hou er dan rekening mee dat de zon opkomt rechts achter de kerk. Om 7 uur ‘s ochtends was het al licht, maar was alles nog mooi in schaduw. Rond 08:30 – toen het koppel aankwam – was de trap al deels verlicht en hadden we te dealen met open shade en een warme opkomende zon. Dit kun je ook terug zien in een paar van de foto’s. Op de trap zelf was het om 08:30 nog rustig en op 5 nieuwsgierige mensen die over de balustrade hingen na, was er weinig photoshop werk. Mocht je de trap helemaal tot jezelf willen kom dan in oktober rond 7:00 naar de trappen.

Daarna zijn we doorgelopen naar Vila Borghese. Dit is zo’n 5 minuten lopen vanaf de Spaanse Trappen. Een fantastisch gebouw waar je ‘s ochtends beeldschone foto’s kunt maken en uitzicht hebt over Rome. Voor foto’s of niet, het is absoluut een bezoekje waard.

Al m’n foto’s heb ik gemaakt met m’n Sony A7RIV en 35mm lens (vaak rond 2.2 of 2.8). Ik moet eerlijk toegeven dat dit nog best een uitdaging was, aangezien ik ook echt verliefd ben op de magie van m’n 85mm lens en vaak fotografeer met de 55mm lens. Maar aangezien ik voornamelijk op reis was – en dus de 35mm gebruikte – en ik het wel een leuke uitdaging vond, besloot ik alles te fotograferen met de 35 mm lens. Goed gelukt toch?

Ik denk dat een fotograaf zich steeds moet blijven uitdagen en moet blijven leren. Door jezelf het iets moeilijker te maken met alleen een 35 mm lens kun je beter schakelen wanneer je je in bepaalde situaties bevind of geen andere keuzes hebt. In dit gratis ebook leer je de basis van fotografie met o.a. sluitertijd, diafragma ISO en verschillende soorten licht.

>>> Download hier het ebook <<<

Mocht je ooit in Rome zijn en de kans hebben, ga dan zeker langs bij de Spaanse Trappen. Het is echt een plaatje. Mocht je zelf op de foto willen – dan kun je mij uiteraard meenemen haha – of een fotoshoot boeken bij Juli Kundera. Een Russisch-Italiaanse collega in Rome en ook de leuke vrouw op deze foto’s!

ga terug naar blog overzicht

© KAYLEE BURGER PHOTOGRAPHY 2024

all rights reserved

|

algemene voorwaarden

|